December 2008

Året 2008 er ved at på hel, og vi er på vej ind i 2009 – det er nu på tiden at vi får gjort året 2008 op. 

Som I ved havde vi jo hvalpe i foråret efter Toftekæret’s Carna – og alle er kommet godt i hus. 

I juli måned havde vi den store oplevelse at deltage på World Dog Show 2008, i Stockholm (verdensudstillingen) med Toftekæret’s Anna og Thy’s Joseffa – der var i snit ca. 5000 hunde pr. dag, på udstilling i fire dage, af alle mulige racer, det var helt fantastik at være sammen med så mange uden at det gav grund til uro. Udstillingen gik sådan at Anna fik excellent og Joseffa fik very good, dette er vi godt tilfredse med. Tillige med, vi var i Stockholm, havde vi den mulighed at besøge vore gode venner i Uttran – som har 4 hanhunde, det var lige noget de kunne bruge med besøg af ” damerne fra Danmark ”som altid, er det meget hyggeligt at besøge Britt og Lennart – tak fordi vi må komme med alle hundene…

Sidst i juli drog vi til Frederikshavn – på DGK’s udstilling – og da skal vi love for, at det gik over al forventning. Carna og Joseffa stillede i brugshundeklassen – hvor der deltog ikke mindre end 14 tæve – bedste i klasse blev Carna. Hun fik excellent, blev 1. vinder og fik sit første certifikat og vandt "Lajtinens’ vandrepokal" - Joseffa fik Very Good og blev 3. vinder – så det var bare helt vildt – sikken en dag. ( Vi har faktisk været heldig i Frederikshavn, i 2004 vandt Anna også brugshundeklassen, fik certifikat og blev BIM, og vandt vandrepokalen "Kittipokalen" - så joe – der er held ved Frederikshavn – der er ikke langt ned gennem Danmark, når man har heldet med sig) Men det var ikke slut – for en uge senere blev Carna, Dansk Brugschampion på grav med 67 point – så vi skal lige love for at det var Carna’s dage… Ud over det har Carna yderligere deltaget på 4 udstillinger, hvor hun bl.a. i Ballerup på DKK’s udstilling fik excellent og blev 4. vinder, og i Syd og Sdr. Jylland DGK’s udstilling blev 2. vinder 

Joseffa har klaret sig rigtig godt i år – hun deltog i september på en gravprøve i Syd og Sdr. Jylland hvor hun fik 60 point – og blev prøvens bedste yngste – det udløste Smykkehuset Vandrepokal – det er enligt lidt sjovt med denne pokal for i 2003 – vandt Anna den, som prøvens bedste yngste – så nu er spørgsmålet, kan den blive Toftekæret’s ejendom i 2010, så har pokalen kørt i 10 år den skal derefter gives til den, der har vundet den flest gange – dette vil vi følge spændt.

Joseffa’s status er, hun står til at blive Jagt Champion hvis hun kan få en 1. pr på drev – men det er svært. Hun har 1. præmie på spor med 66 point – 1. pr. på grav med 60 point og Very good på udstilling – hun bliver 2 år d. 19 marts 2009.

Her i året 2008 har vi fået kontakt til Henk De Groot fra Kennel Stuttleggen www.stuttleggen.com
i Norge - hvor Joseffa’s far Stuttleggens Casper kommer fra. Dette syntes vi er meget spændende – for vi vil meget gerne følge med i, hvad der sker i Norge – og så vil vi meget gerne fortælle om Joseffa. Der skal for øvrigt lige siges at Joseffa har fået en halvsøster ned fra Norge – Stuttleggens Klara, der ejes af Dorthe Sørensen www.tilde-gravhund.dk  . Så nu er der tre ”røde” Jasper, Joseffa og Klara efter Stuttleggens Casper her i landet, hvor af Jasper og Joseffa er fra Kennel Thy www.gravhund.net/thy

Anna har været med på alle DGK’s udstillinger i årets løb, det vi mangler er det sidste klubcert. Men det er svært – Anna har stået som 2. vinder nogle gange – jaee – det hjælper ikke meget – når det er 1. vinderen vi går efter – men nu er vi klar til en ny sæson 2009. Anna vil så men, også meget hellere på jagt - hvis hun skulle bestemme.   Så skal vi jo ikke glemme vores stammor Babuska – hun er nu blevet 10 år – men er som en ung tøs på 5 år – hun klare sig så fint – hvem fører an når vi skal ud på tur – det gør hun – Vi overvejer også om vi ikke skulle stille hende i veteranklasse.

Hun er blevet lidt skånet fra jagten – det er et spørgsmål om hun kan trække næsen til sig hurtig nok i graven…

Vi er nu hen på efteråret og det går i jagtens tegn – og det er jo det vores hunde er til – de elsker bare det at komme med – jagttøjet, støvler og bøssen er klar – så er alle klar - alle står og venter ved døren – bare de kan hører tingene komme frem… og så siger man at en gravhund ikke kan hører … næeee det passer ikke helt. Rævejagten er i gang – men det står skidt til med det – der er skudt en ræv for Anna – ellers har Mikkel ikke været hjemme – det har været for varmt – det knibe når det ikke er sne og frost at rævene søger til gravene – men sådan er det – så har alle fået en tur i naturen, og det er jo ikke det værste.

Vi har været på drevtræning med Joseffa – i Jylland her i efteråret og det gik vældig godt – vi tager af sted med hende igen til januar – så hun får prøvet det før hendes første drevprøve – som formentlig bliver d. 7. februar i Ulvedalen i Midtjylland .
Vi vil ønske Jer alle et godt Nytår - med tak for året der er gået til alle - og glæder os meget til vi ses i 2009.  

 

GODT NYTÅR !

Oktober 2008

Så er vi på igen !


Vi er nu nået hen på efteråret – og sommeren er ved at gå på held – vi har ikke været så flinke til at skrive på hjemmesiden – men det betyder ikke at der ikke er sket noget her på Toftekæret – tvært imod har vi haft nok at se til – D-kuldet flyttede hjemmefra til pinse, og de er nu blevet 7 mdr. – tiden den flyver af sted. Det vi har hørt er, at alle har det fint – vi har knap mødt dem alle, dette håber vi så kan bliver her i efteråret.

Vi har været en tur på Fyn – hvor Ditlev bor sammen med Andrea - det går bare så fint (tak for sidst) – hen i november kommer Ditlev til Sjælland – dette glæder vi os til, at møde ham og hans familie.

Dina ser vi stort set hver uge til træning i Veksø – (hvalpegraven, sportræning) - vi kan se at hun kommer til at ligne sin mor mere og mere … Carna. Dina skal til Fakse på udstilling i DGK – d. 19 okt. Det bliver spændende hvad dommeren siger – men under alle omstændigheder er Dina den bedste Jens og Marie-Louise kommer hjem med.

Dagmar har vi haft den glæde at møde i Veksø til lydighedstræning med hendes familie – og inden længe vil vi lægge turen omkring Holbæk – for at hilse på hende og familien.

Dea har vi haft fornøjelse af at møde hjemme i Kirke-Såby, til Rikkes fødselsdag, udover det, har Rikke og Claus besøgt Toftekæret – til stor glæde for os, og alle de andre gravhunde.

Så er der Didrik tilbage – ham glæder vi os meget til at møde i Dyrehaven – dette håber vi snart kan lade sig gøre… har hørt han stortrives med sin familie.

Finn er en god fortæller – har mange klager over Didrik – bider i næsen og ørene og tæerne - … hyler helt vildt når Finn kommer…

Men… men… har hørt familien er meget glade for Didrik – dette glæder vi os til at opleve.

Jørgen og Jytte fra Fyn med Ditlev

Jens og Marie-Louise med Dina

Peter, Lene, Nanna, og Maria med Dagmar

Claus, Helle Rikke med Dea

Familien fra Dyrehaven - med Didrik

September 2008

Toftekæret's Ditlev

Vi har fået nye billeder fra Ditlev og familien på Fyn - Ditlev trives fint - Jørgen har mistet et par sko ... men ellers hører vi at Ditlev og Andrea nyder godt af hinanden - vi glæder os meget til at se Ditlev i weekenden, hvor vi tager til gravprøve på Sanderumgård med Joseffa.

Toftekæret's Ditlev

Så er alle rejst..... hjemmefra 
30. maj 2008

Vi er nu nået til sidst i maj måned - og der er gået 3 uger siden hvalpene rejste hjemmefra. De er alle komme ud i nogle rigtige gode hjem - hvor alle trives godt - det er de tilbage meldinger vi får - de er faldet godt til i de nye hjem - vi har mødt Dea og Dina - ingen tvivl - da de hørte vores stemmer og fløjten - da var det helt sikkert, at de kunne genkende os - og det vil de fremover, stadig kunne kende os på de lyde og stemmer, som de er vokset op med, de første 8 uger. Vil glæde os rigtigt meget til at følge dem alle fremover.

Den sidste aften - med mor....

Dansk Kenelklub - kennelbesøg

9. maj 2008

Vi har idag haft besøg af en konsulent fra Dansk Kennelklub som opfølgelse på opdrætteruddannelsen vi har deltaget i - de tjekker op på, hvordan vi har vores hunde, om de er sunde og raske, og hvordan de ellers trives i forhold til til os, og deres omgivelserne - og  om vi lever op til de krav der stilles, for et opdræt af hunde - og det bestod vi  - så vi har hermed modtaget logoet fra DKK - som vi ret til at bruge, på vores hjemmeside.

Inden længe rejser alle hjemme fra ......

8. maj 2008

Vi er nu godt inde i uge 7 af hvalpenes alder - og vi er så småt begyndt at gøre forberedelser til at de skal flytte hjemmefra - Alle har være ved dyrlæge og fået lavet et sundshedstjek - de har fået den store vaccine - så de er klar til at møde den store verden der ligger foran dem - Dagmar har fået Rabesin - hun er nu klar til at tage på ferie til Frankrig.
Hvalpene 7 uger og tatoveret

2. maj 2008

Idag er hvalpene 7 uger - de er blevet tatoveret - og det er bestemt hvem der skal have de 5 hvalpe, og hvor de skal bo i deres fremtidige hundeliv -
mere følger.......

Blomsterkrukke med hvalpe....

29. april 2008

Her i haven har vi ikke forårsblomster i blomster krukkerne ...næ...vi har hundehvalpe.....
men stort set er det jo det samme - hvis de gødes og vandes godt så vokserde sig store og strække
Dette bemærkede Anna til morgen, hun besluttede at flytte hjemmefra - nu syntes hun det var slemt med de " små " de har taget hendes plads i køkkenet - så  nu ville hun med Poul på arbejde - kl. 05.55 stod Anna ved hoveddøren klar til at tage med på arbejde - det har hun aldrig gjort før, men nu kunne det være nok - Jeg flytter ...... 😥men... hun er kommet tilbage for hun havde glemt madpakken .....
Joseffa har været med i Veksø for at gravtræne - men der var så mange, der blev ikke plads til hende  - hun kom derfor en tur i hvalpegården - da vi hentede hende op til bilen, tændte hun bare af - Kan jeg da slet ikke få lov at komme i grav🤒......temperamentet på den "røde " fejler ikke noget.....det er helt i top. Så da hun ikke måtte komme i grav, kom hun på tanke om at tælle andefjer i Poul's nye hovedpude - skulle hilse og sige at der er altså rigtig mange, i sådan en pude....

Så er de 6 uger ... og tiden går hurtig

28. april 2008

Nu er hvalpene blevet 6 uger - og tiden flyver afsted - 14 dage mere og de er kommet til deres nye hjem, som skal være deres langt frem i tiden.
Alle stortrives - de spiser godt - og de færdes over det hele - døren fra køkkenet og ud til gården står åben, så de går ud og ind - når det bliver trætte - så går de ind og lægger sig i kurvene i køkkenet og tager en lur - gerne i bunkevis - for det et rart og trygt - at kunne mærke hinanden. Når de så vågner - rejser de sig, og et nu er de ude i gården for at " besøger " det er de faktisk ret dygtige til. De følger også gerne de store gravhunde - især Joseffa har stor glæde af dem- hun tumler med dem og leger meget med dem. Det med at de kaldes gravhunde - dette kan godt bevises - også selvom man er hvalp - de har hurtigt luret de store af, hvordan man gør med bentøjet - så det ryger med jord omkring hullet. De har også været en tur i brændeskuret i Poul's " rævegrav" den er ca. 6 meter lang, og der er mørkt - men det betyder intet - de står såmend i " kø " for at for lov at komme ind i gangene - og så kan de også godt finde på at gø, når de går igennem - de er bare så dygtige - siger vi til dem....😀

Hvalpene 5 uger

Hvalpene 5 uger

24. april 2008

Nu kan vi virkelig se at der sker en masse med hvalpene - de ligner mere og mere rigtige gravhunde.....og de er begyndt at være meget ude i gården, nu vejret er så godt - det er noget de kan bruge - Vi har en trækasse som de masser rigtig meget i, til tider bliver de så trætte - så når vi ikke kan finde dem ligger de og sover i kassen, men de træner også meget i at gø i kassen 😉- de skulle jo også gerne være trænet og klar til gravsystemet .... inden de rejser hjemmefra om ca. tre uger - så de har meget at lære endnu 🤩 

De har nu alle fået ormekur - det får de så engang til, - dagen før de rejser fra Toftekæret, og ud i den store verden... de vil også være vaccineret, og dyrlægen har lavet sundsattest på alle - tillige med at der kommer en tatovør fra DKK og mærker dem i ørene - alt dette vil ske i den sidste uge de bor på Toftekæret.
Vi har vejet dem og vi kan kun sige at alle spiser godt - de vejer fra 2.030 kg til 2.795 kg - så de mangler
" vist ikke noget " .... alle tager godt for sig af retterne.

Joseffa på sporprøve i Sdr. Jylland

20. april 2008

Thy's Joseffa har idag været på sporprøve ( sweiss ) i Sønder Jylland i Marbæk Plantage ved Esbjerg - det gik rigtig godt - hun fik 1. pr. med 66 point i åben klasse, max. point er 75, som er meget svært at opnå. Joseffa  gik et spor på 600 meter - med flere knæk på, hvor der er dryppet okseblod - sporet har ligget i 3 timer, og forenden af sporet ligger løbet - som er benet fra et rådyr. Dommeren sagde : Joseffa går rigtig godt på sporet, når hun er ved at tabe det - så sætte hun tempoet endnu højere op - tænk om der var noget hun ikke fik fært af..... 
Nu da Joseffa har fået sin 1. pr. på spor, er hun klar til at stille i brugshundeklassen på udstilling.
Tak til Jan - for de gode prøvespor i Buresø -

Nu er hvalpene blevet 4 uger

16. april 2008

Nu kan vi rigtig se hvordan hvalpene vokser, de er begyndt at ligne rigtige gravhunde😉 - de vil gerne udforske tingene - de er også begyndt at stavre rundt - det kniber lidt med balancen - men frem det kommer de -  Vi har taget dem lidt ude i gården - det var vist overvældende første gang, syntes de  - de går ikke så langt væk fra døren - og ikke langt fra hinanden - nogle er mere modig end andre - Vi kan rigtig se, at der sker meget med dem nu - engang imellem tager de også en rigtig ruske tur - for ligesom at se hvem er den stærkeste - når de så har tumlet rundt og spist - så er de klar til nogle timers søvn igen. Carna tjekker jævnligt op på dem, men hun tager også sin frihed - hun skal ikke gå glip af turen ud over foldene. 

Nye billeder på fotosiden....

Det er " lidt farligt " ...

Så tager vi lige en lille " kamp "....

Hvalpene 3 uger...

8. april 2008

Hvalpene er nu lidt over 3 uger gamle - de er vokset utoligt meget den sidste uges tid - De har nu alle fået øjne, og de er også begyndt at spise fra en tallerken - Menuen' er : Opblødt hvalpefoer med tykmælk og fiskeboller...... herligt 🤩
De vil gerne op på benene - men de vakler noget - det kniber noget med balancen. 
Når vejret bliver bedre og det er lunt  - vil de komme ud i gården - så de kan forneme alle de lyde, og det der sker omkring dem udenfor - Alle hvalpene er nu kommet over i en større kasse - hvor de bedre kan bevæge sig omkring.

Navnene på d-kuldet bliver :

Toftekæret's Ditlev
Toftekæret's Didrik
Toftekæret's Dagmar
Toftekæret's Dina
Toftekæret's Dea

Vi har lagt nye hvalpe billeder ind under d-kuldet - så I kan følge udviklingen ......der sker nye ting hver dag.


Så går vi til den.....

Toftekæret's Cleo Gybsy

8.april 2008

Vi har fået en hilsen fra Gybsy og Dorte Grøn i Jylland - Gybys trives godt i det jyske - sammen med Frida og Easy. Det er altid rart at følge med i, hvad der sker med hvalpene og hvordan det går dem.
Tak Dorte.

Dorte Grøn og Toftekæret's Cleo Gybsy

Toftekæret's Arnold

30. marts 2008

Toftekæret's Arnold - alias Rasmus ( Rasmus er bror til Toftekæret Anna)  har i weekenden gæstet Toftekæret for en soignering - Det er altid  hyggeligt når Rasmus - ifølge med  Anni op Ib kigger forbi Toftekæret -  Rasmus fik tjekket op på " damerne " mens Anni og Ib kiggede i barselskurven - og gav gode råd til kommende hvalpekøbere....... En god dag.

Toftekæret's Arnold - alis Rasmus

Hvalpene er 2 uger nu...

28 marts 2008

Hvalpene er nu 2 uger - og de er bare vokset - de har fordoblet deres fødselvægt betydeligt - og de er så småt begyndt at åbne øjene lidt - og de første par stykker er faldet ud af kassen - her til weekenden skal de over i en større kassen - de begynder at kræve noget mere plads. Man kan virkelig se hvor de vokser nu. Carna er en super mor - hun passer dem så fint - men vi kan også se at de tager godt for sig af retterne..... 

2 uger nu og den første er faldet ud af kassen.....

Marts 2008

Alle fem trives rigtig godt ....
1 uge gammel

Så har vi fået hvalpe...

14. marts 2008

Så er det ganske vist - vi har fået hvalpe - 2 hanner og 3 tæver - som bare er så fine.
Vi var næste lige komme hjem fra arbejde - havde været hjemme en times tid - da vi fik kigget i køkkenenet der sad Carna, og så meget betuttet ud - og kiggede i fødekassen - der lå en fin lille han -som blev født kl. 18.15 og vejede 324 gram. Så tænkte vi, så er det altså nu Carna har tænkt sig at føde - hun havde gået stille med det, for os at se var der ikke de store synlige tegn, der viste at det var nu - hun havde tænkt sig at føde - men det var det altså - så da klokken var 18.40 kom der en han mere på 302 gram.
Så vi ventede nu stille og roligt på at der skulle ske noget mere - men ak - det lod vente på sig - Vi havde kontakt til dyrlægen - og tiden den gik - så vi blev ening med dyrlægen at vi hellere måtte komme ud til ham - Da vi var ved at gører klar - må Carna havde tænkt - nej det skal vi altså ikke - så fødte hun en tæve på 356 gram - og da var klokken nu blevet 22.45 - det var det, der skulle til - for så kom der kl. 23.30 en tæve mere på 306 gram - og igen kl. 00.05 kom der en lille fin tæve på 272 gram - så vi må sige det gik meget fint - Carna er bare en super mor - hun passer dem så fint - og det tager stødt og roligt på i vægt.
Se flere hvalpe billeder på siden - Hvalpe d-kuld

Toftekæret's Carne 5 hvalpe - 2 hanner og 3 tæver - 14. marts da de er nyfødte

Toftekæret's Carna venter hvalpe medio marts

13. marts 2008

Toftekæret's Carna er nu så stor at hun er godt besværet  - hun går stille omkring - og laver ikke de store udskejelser..... og vi andre går spændt og venter på hvornår hun har tænkt på at føde.

Toftekæret's Carna i uge 9 - nu begynder hun at blive besværet af det ... det tynger noget under maven....

Toftekæret's Carna i uge 8 af hendes drægtighed.... nu begynder der at ske noget

Så er vi sikker på at der er hvalpe.

12. marts 2008

Så er det ganske vist... Toftekærets Carna er med hvalpe - det ses ganske godt...... nu bliver det spændende at se hvordan det kommer til at gå.

Toftekæret's Carna i uge 7 af hendes drægtighed

Februar 2008

10. februar 2008

Vinter månederne, januar og februar har været utrolig milde - og det betyder også at der overhovedet ikke har været nogle ræve hjemme -Anna  har været igennem flere kunstgrave ( Carna skånet - da vi håber på, at hun er drægtig )  - samt et par enkelte naturgrave - men ak, ingen hjemme, jo en enkelt sort kat  - så Anna har fået lov at drive på råvildt - sådan bare lige for at fortælle at det faktisk er det, hun bedst ynder...
På søndag er absolut sidste dag, så er der regulering i Bramsnæs Jagtforening, så lukkes der ned - så Mikkel og Mikkeline for fred til næste jagtsæson.

Januar 2008

21. januar 2008

Vi er kommet godt ind i det nye år - og klar til nye oplevelser i 2008 - som vi gerne vil deler med Jer alle.

 
- Året startede med en jagt i Thy - hvor Toftekæret's Anna var med som drivere - en jagt på råvildt, på over 550 ha - hvor kun der var gravhunde til at drive, 6 stk ialt - nogle helt andet skov, end det Anna er vandt til at drive i - men det hindrede ikke Anna i at komme frem.  Der blev  skudt 1 stk. kronvildt og 1 stk. råvildt.

Toftekæret's Carna er er blevet parret med Kokborgs Elvis - så nu venter vi spændt på et resultat - hvis det går som vi gerne ville - skulle der komme hvalpe til påske.

Weekenden har  stået i  uddannelsestegn - vi har været på Opdrættelsseminar i Dansk Kennel Klub. Hvor der blev gennemgået Genetik, Avl,  Opdræt, Jura og Meltalbeskrivelse - og hvad der ellers rør sig omkring hunde - et rigtigt spændende kursus, som vi kan anbefale, til alle der tænker på at starte en kennel op.  Det næste der skal ske er, at vi får kennelbesøg af DKK -

Toftekæret's Carna

Kokborgs Elvis 08258/2003